Nyheder

Rihanna gemte guitarhelt på scenen

Der var ikke meget, der afslørede ham.

Men Rihannas lead-guitarist, der bakkede op om popprinsessen på Roskildes Orange Scene fredag, er ikke hvem som helst.

Kendere vil vide, at den hvide signaturgitar fra amerikanske Washburn kun kan hænge om hofterne på én mand - nemlig Nuno Bettencourt, der især er kendt fra bandet Extreme.

Verdenshit

Et band, der var mest populært i den tunge ende af rockskalaen - men som blev hvermandseje efter verdenshittet 'More Than Words' fra 1991.

- Han er en guitarist, der er uhyggelig teknisk dygtig, siger Jacob Binzer fra D-A-D.

Og det var en væsentlig årsag til, at den danske musiker selv troppede op foran Orange Scene fredag aften.

- Da vi var på tur i USA for to-tre uger siden, kendte guitaristen fra vores supportband Nuno Bettencourt. Han fortalte mig, at han spiller med Rihanna, og der tænkte jeg, at jeg skulle på festival og se hende, siger Jacob Binzer.

Dårlige rammer

Men selvom Nuno Bettencourt ifølge Jacob Binzer hører til blandt de allerbedste, kom guitaristen ikke til sin ret sammen med Rihanna.

- Det lød ikke specielt godt. Der var mest vokal og trommer. Og selvom han fik et par lange soloer, var det slet ikke højt nok, siger Jacob Binzer, der alligevel blev hængende til hele koncerten.

- Jeg synes, det er enormt sløjt at gå på en halv time for sent uden at sige noget om det. Og den første del af sættet var også tungt siger Jacob Binzer om Rihannas tilgang til at gå på scenen til tiden.

Fik sympati

Men herefter vendte det.

- Efterhånden som koncerten skred frem, virkede hun enormt menneskelig. Det var fedt at se hende på slap line og ikke i den koreografierede verden, hun ellers færdes i, siger Jacob Binzer.

- Hun vandt min sympati efterhånden som koncerten skred frem, siger Jacob Binzer, dre i det store hele synes, at Rihanna udfyldte sin plads på Orange.

- Det er fedt at se så stort et rocknavn på Roskilde. Og med hensyn til Nuno Bettencourt kan man se, at dygtige musikere sagtens kan bevæge sig mellem genrerne, siger Jacob Binzer, der selv har spillet Orange op ti gange i alt.