Nyheder

Reddede Roskilde-gæsts liv: Bagefter kom den store tudetur

Den frivillige crowd safety-medarbejder Maria Ronild glemmer nok aldrig natten til torsdag på dette års Roskilde Festival. Her var hun nemlig med til at redde en 22-årig festivaldeltagers liv.

- Vi er i gang med at rydde pladsen for affald, da en kommer ned til mig og siger, at hans ven har fået et astmaanfald og om jeg ikke lige vil kigge op til ham og tilkalde noget hjælp, fortæller Maria Ronild til tv2.dk.

Den unge mand var faldet om på festivalpladsens skate-område med et kritisk astmaanfald, og han havde glemt sin inhalator i teltet.

Da Maria Ronild og en kollega ankommer, står det klart, at den 22-åriges tilstand hurtigt forværres.

- Han får det så meget dårligere, at han til sidst går i krampe, og desværre får han hjertestop nogle gange, så vi er nødt til at genoplive ham.

Hele fire gange bliver den 22-årige genoplivet, før en ambulance ankommer med det livsvigtige astmamedicin og ilt.

- Det føltes som en evighed. Og anden og tredje gang man giver ham hjertemassage tænker man: Nu må der godt ske noget. Først i det øjeblik ambulancen er der, overtager og sætter hjertestarter på ham, ved man, at der er han i 100 procent trygge hænder. Men indtil da var jeg bange for, at vi ikke ville kunne holde liv i ham.

- Jeg var meget rystet, og rigtig glad for, at jeg kunne førstehjælp. Det var den helt store tudetur bagefter, for der kommer alle følelserne.

Se hele interviewet med Maria Ronild øverst...