Nyheder

Brandbombe kastet mod politiet på Christiania

Da Københavns Politi fredag morgen var i færd med at anholde mand, der var mistænkt for et knivoverfald, blev de angrebet af maskerede mænd, der kastede med en såkaldt molotov-cocktail - en brandbombe.

- Det er fuldstændigt uacceptabelt. Brandbomben var lige ved at ramme en kvindelig beboer og kunne i yderste konsekvens have kostet polititjenestemænd og beboere i Fredens Ark livet, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen, Task Force Pusherstreet, Københavns Politi.

Københavns Politi anholdte efterfølgende den ene af de mistænkte gerningsmænd.

- Vi har en stærk formodning om, at beboere på Christiania kender begge vagters identitet, så vi modtager gerne vidneudsagn. Vi vil også gerne høre fra den kvinde, der var lige ved at blive ramt, siger Steffen Thaaning Steffensen.

Var meget aggressive

- De råber og skriger, og blandt andet råber de 'om lidt kan I mærke, at det brænder under fødderne på jer'. De er meget aggresive, fortæller Steffen Thaaning Steffensen.

Der opstod ild på trappen umiddelbart under kvinden. Polititjenestemændene bliver hidkaldt af hendes skrig - og de får trampet ilden ned.

- De to vagter løb væk fra området, men vi har selv fundet frem til den ene mistænkte og anholdt ham kl. 12.50. Han sigtes for medvirken til ildspåsættelse og for vold mod tjenestemand. Og vi arbejder hårdt på at få fat i den anden, siger Steffen Thaaning Steffensen.