Nyheder

Regeringen tilbyder læger mere i løn

Regeringen forsøger at afværge en konflikt med de praktiserende læger ved at give dem noget ekstra i lønningsposen.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) er klar til at forære lægerne 97 millioner kroner i løn- og takstregulering i det kommende år, skriver Jyllands-Posten.

Store dele af arbejdsmarkedet har i de seneste år oplevet en udhuling af reallønnen, og også lægerne har frygtet, at de skulle holde igen. Men det skal de ikke, fastslår sundhedsministeren.

- Der har været stor bekymring om, hvad lovforslaget betyder for økonomien i almen praksis. Og der vil jeg gerne slå helt fast, at økonomien i almen praksis skal udvikle sig i takt med løn- og prisstigningerne i resten af samfundet, siger Astrid Krag til avisen.

- Jeg håber, at det kan være med til at rydde nogle af lægernes bekymringer af vejen, tilføjer hun.

Konflikten er ikke løst

Formanden for Praktiserende Lægers Organisation (PLO), Henrik Dibbern, er glad for, at lægerne er sikret en god løn. Men han mener ikke, at konflikten mellem lægerne og regionerne er løst af den grund.

Lægerne har over de kommende år udsigt til at skulle behandle 30.000 flere patienter, og det ekstraarbejde vil de have 108 millioner kroner mere i lønningsposen for.

- Der skal være en vækstramme, for ellers kommer vi til at behandle patienterne gratis, siger Henrik Dibbern til Jyllands-Posten.

Både regionernes chefforhandler, Jens Stenbæk (V), og sundhedsministeren afviser lægernes millionkrav.