Nyheder

DF: Retssystemet er til grin

Dansk Folkeparti vil nu stille forslag i Folketinget om at stramme reglerne for udvisning.

Det sker efter Vestre Landsret i dag ændrede dommen over en nu 18-årig somalisk dreng, der er dømt for flere sædelighedsforbrydelser, blandt andet voldtægt af en ti-årig pige i Gullestrup ved Herning.

Dommen over den nu 18-årige somaliske dreng lyder stadig på seks års fængsel, men han skal ikke nødvendigvis udvises. Udvisningen er nu gjort betinget. Det betyder, at han kan undgå udvisning, hvis han ikke begår ny kriminalitet i en prøvetid på to år efter løsladelsen

- Vores retssystem er til grin, og jeg håber, at sagen ankes til Højesteret. Under alle omstændigheder er det grotesk, at der kan være tvivl om, hvorvidt der skal ske udvisning i grove voldtægtssager, og derfor vil vi stille forslag om, at udvisningsreglerne strammes, siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen i en pressemeddelelse.

Den unge mand er dømt for at have voldtaget en 10-årig pige i et skovområde ved en legeplads i Herning-forstaden Gullestrup. Det skete i november 2011, da han kun var 16 år. Han blev også dømt for at have forsøgt at voldtage pigens veninde, men hun slap væk.

Under efterforskningen blev det desuden fastslået, at hans dna matchede et spor på et cigaretskod fundet i Herning, hvor en 17-årig pige blev forulempet seksuelt en måneds tid inden voldtægten i Gullestrup. Det blev han også dømt for.

Byretten idømte ham seks års fængsel og efterfølgende udvisning, men det sidste omstødte Vestre Landsret i dag med dommerstemmerne fire-to.

Advokat Jeppe L. Jepsen, der er forsvarer for den 18-årige, var efterfølgende tilfreds med landsrettens dom:

-Han har ikke nogen tilknytning til Somalia ud over sproget. Han har gået i skole i Danmark, og han har netop taget 9. klasses afgangseksamen, mens han har siddet fængslet. Det er kommet ham til gode, at han er velintegreret, sagde Jeppe L. Jepsen

Men Dansk Folkepartis Martin Henriksen mener at den afgørelse gør det helt tydeligt, at der er behov for en skærpet lovgivning:

- Det er ekstremt grænseoverskridende, at den pågældende person alligevel ikke udvises, udtaler Martin Henriksen.