Nyheder

Regioner afviser flere læge-penge

De praktiserende læger kan godt glemme alt om at få flere penge for at behandle flere patienter, hvis det står til Danske Regioner.

Det understreger regionernes chefforhandler, Jens Stenbæk (V), der som udgangspunkt tager positivt imod Praktiserende Lægers Organisations (PLO) forsonlige signaler i forhold til et kommende lovindgreb.

- Det er rigtigt positivt, at PLO har skiftet kurs fra at være helt imod lovgivningen til at acceptere den på nogle betingelser.

- Begge parter skal bidrage til, at vi får en ny god overenskomst, siger Jens Stenbæk.

Men selvom tonen umiddelbart er optimistisk, står han fast på, at regionerne ikke vil til lommerne og betale flere penge for de praktiserende lægers øgede arbejdsindsats.

- Jeg tror, at mange i forvejen misunder lægerne de økonomiske vilkår, de har. Blandt andet det, at de er begunstigede i at have en automatisk honorarstigning hvert halve år, så de hele tiden har en sikring if forhold til pris og lønstigninger, siger han.

- Derudover undgår de kravene, som resten af sundhedssektoren er stillet overfor - at finde effektiviseringer på omkring to procent per år - i endnu et år. Jeg synes, de skal være rigtig tilfredse.

Politiken skriver søndag, at PLO melder ud, at de godt kan leve med regeringens lovindgreb, der skal færdigbehandles i løbet af de næste to uger.

Men ifølge PLO-formanden, Henrik Dibbern, er der lang vej endnu, før PLO kan gå med til en ny aftale.

Det er specielt den økonomiske ramme, der er svær at sluge for de praktiserende læger. Rammen lægger nemlig op til, at udgifterne til lægerne ikke må stige i løbet af det næste år til trods for, at lægerne efter sigende får flere opgaver.

Ifølge PLO kommer der omkring 30.000 flere patienter næste år, som de praktiserende læger skal tage sig af uden at få ekstra penge for det.