Nyheder

Ekspert skimter et kompromis i lægekonflikt

Det tegner til, at der kommer en løsning i lægekonflikten.

Det mener lektor ved Syddansk Universitet og ekspert i sundhedsjura, Kent Kristensen, efter at Praktiserende Lægers Organisation ifølge Politiken har udsendt forsonlige signaler over for regeringen om det lovforslag, der skal vedtages inden sommerferien.

- Det peger i retning af, at de praktiserende læger har et løsningsforslag, som indebærer, at det ikke bliver nødvendigt for lærerne at aflevere deres ydernummer. Det er et tilbud om kompromis, siger Kent Kristensen.

Lovforslaget skal danne ramme om en ny aftale mellem Praktiserende Lægers Organisation (PLO) og Danske Regioner.

PLO's formand, Henrik Dibbern, ser nu mere positivt på lovforslaget, da der tilsyneladende lægges op til, at lægerne vil bevare deres aftaleret som selvstændige læger.

Knaster skal høvles af

Alligevel er der stadig alvorlige knaster, der skal høvles af, hvis det skal undgås, at de praktiserende læger afleverer deres ydernumre, understreger Dibbern over for Ritzau.

Det er specielt den økonomiske ramme, der er svær at sluge for de praktiserende læger. Rammen lægger nemlig op til, at udgifterne til lægerne ikke må stige i løbet af det næste år til trods for, at lægerne ifølge Henrik Dibbern får flere opgaver.

Kent Kristensen mener, at det ikke er umuligt, at sundhedsminister Astrid Krag (SF) piller økonomiloftet ud af den endelige lovtekst.

- Økonomiloftet er skrevet ind i lovforslaget, og det betyder, at det gælder i den periode, hvor man forlænger overenskomsten. Så det er ikke sværere, end at man ændrer den del af lovforslaget. Det kan man da sagtens, siger han.

Folketinget færdigbehandler lovforslaget i løbet af de næste to uger, og det ventes at blive vedtaget i slutningen af juni.