Der er stadig brug for flere pædagoger

Både Bupl og forældrene efterlyser at få aftalen om flere voksne i børneinstitutionerne efterlevet. Den nye kommuneaftale er ingen garanti, mener FOLA

Selvom den nye økonomiske aftale med kommunerne slår fast, at de tidligere afsatte 500 millioner kroner til at løfte kvaliteten i daginstitutionerne skal bruges til formålet og ikke lappe huller i vejene, så er både Bupl og forældreforeningen Fola fortsat skeptiske.

Pengene blev afsat allerede sidste ĂĄr.

Men i de økonomisk pressede kommuner har der været brede definitioner for, hvad pengene skulle gå til.

I torsdagens økonomiaftale slås det igen fast, at pengene skal prioriteres til at løfte kvaliteten - herunder forbedre normeringerne i institutionerne.

- Men der er ingenting i den nye aftale, der garanterer, at pengene så også øremærkes til bedre normeringer. Det havde vi håbet, siger næstformand i forældrenes landsforening Fola, Dorthe Boe Danbjørg.

Formanden for Bupl, Henning Pedersen, ser også frem til, at kommunerne langt om længe begynder at leve op til aftalen med regeringen.

- Regeringen havde oprindeligt en målsætning om at løfte kvaliteten i institutionerne og sikre 1500 ekstra pædagoger i landets institutioner. Det var et vendepunkt i forhold til de tidligere nedskæringer på området, siger han og fortsætter:

- Reelt er der kun kommet 500-600 ekstra stillinger. Vi er langt fra mĂĄlet.

Han mener, at den megen snak om en bedre folkeskole ikke giver mening, uden at der stilles skarpt pĂĄ kvaliteten ogsĂĄ i institutionerne.

Ifølge formanden for Børne- og Kulturudvalget i Kommunernes Landsforening, Jane Findahl (SF), så har kommunerne stort set brugt de 500 millioner kroner til kvalitetsløft i daginstitutionerne.

- Nogle kommuner bruger pengene til flere pædagoger, andre til specialuddannelse af inklusionsmedarbejdere eller til at lave teams med psykologer og socialrådgivere, siger hun.

- Men der skal stadig følges op, så vi sikrer, at kommunerne bruger de 500 millioner kroner til dagtilbud, så pengene ikke risikerer at gå til veje, siger hun.

/ritzau/