Nyheder

Facebook til Øvig: Derfor sletter vi dit nøgenfoto

Den danske forfatter Peter Øvig Knudsen har flere gange fået sin Facebook-profil lukket på grund af et billede af nøgne mennesker fra hans bog "Hippie". Forleden blev hans profil lukket ned i tre dage, fordi han linkede til en side, der fortalte om Facebooks censur. Og han blev truet med at få lukket sin Facebook-profil permanent.

- Jeg skulle prøve det før, det gik op for mig, hvor ydmygende det er. At de går ind og fjerner ting - også det jeg skriver - og efterfølgende gør, at jeg ikke kan komme ind på min væg - at de blokerer mig. Det er som at blive stillet i skammekrogen i den sorte skole, siger Peter Øvig Knudsen til TV 2.

Ingen nøgne brystvorter

Til aften ankom Facebooks nordiske policy-chef Thomas Myrup Kristensen fra det svenske hovedkvarter til Bornholm.

Hvad er der galt med nøgenhed?

- Der er ikke som sådan noget galt med nøgenhed. Vi har en kultur her i Norden, hvor vi ser meget naturligt på nøgenhed. Men det er der andre kulturer, hvor man har et andet syn på. Vi skal opretholde et regelsæt for hele vores fællesskab på 1,1 milliard, siger Thomas Myrup Kristensen, og tilføjer.

- Der er nogle regler for, hvordan vi definerer det. Jeg kan ikke komme præcist ind på, hvordan vi gør det. Det handler om, at man ikke må have nøgne brystvorter. Det må man ikke - det er det, det handler om.

Den forklaring køber Peter Øvig Knudsen ikke.

- Hvis der er nogle muslimer i arabiske lande, der ikke vil se folk, der bader nøgne i Danmark i 1970, så kan de jo lade være med at gå ind på min væg," siger forfatteren.

Peter Øvigs første kontrovers med Facebook var en film, hvor bryster med mere dækkes med æbler. Dengang kæmpede han med Apple. Men filmen var for meget for Facebook.

- Siden da har de holdt øje med mig og går ned i min tidslinje og fjerner, hvis jeg har billeder liggende fra min bog.