Nyheder

Forfatter beder om hjælp i kamp mod Facebook

Forfatter Peter Øvig Knudsen beder Journalistforbundet om hjælp mod Facebooks trusler om at udelukke ham.

Journalist og forfatter til bøgerne Hippie 1 og 2 beder nu Journalistforbundets formand, Mogens Blicher Bjerregård, om hjælp i kampen mod Facebook, der truer med at lukke Peter Øvig Knudsens brugerpofil ned.

- Truslen om at blive helt udelukket fra Facebook er voldsomt ubehagelig, og hvis truslen realiseres, vil det være et alvorligt slag mod mine mulighed for at arbejde som journalist, forfatter og dokumentarist, skriver Peter Øvig Knudsen i en brev til formanden.

Bøgerne om hippiebevægelsen gengiver en række kunstværker og dokumentariske fotografier med nøgne mennesker, og forfatteren har den seneste tid modtaget tre advarsler med tilhørende blokeringer fra Facebook.

Det skyldes at Peter Øvig Knudsen har haft billeder fra Hippie liggende på sin væg eller linket til hjemmesider, der uden for Facebook omtaler sagen om censur af billederne.

Det er sket, selvom Øvig selv er holdt op med at vise billeder fra bøgerne på sin Facebook-væg.

- Jeg er indstillet på at overholde Facebooks regler, skønt jeg finder dem absurde, men med de seneste ugers erfaring viser dette sig ikke at være nok, skriver Peter Øvig Knudsen.

- Kommunikation med Facebook synes ikke mulig for en enkeltperson, og jeg vil derfor indtrængende opfordre Dansk Journalistforbund til at tage sagen op på mine vegne og søge en dialog og løsning med Facebook.

Det er ikke første gang Peter Øvig Knudsen er raget uklar med en amerikansk it-gigant.

Også Apple har stillet sig på bagbenene på grundt af billederne i bøgerne om hippiebevægelsen i Danmark.

Det har fået Apple til at nægte at sælge bogen via Apples salgssystemer iBook-Store og App-store.

Netop nøgenhed er nemlig totalt forbudt, hvis man vil distribueres hos Apple.

/ritzau/