Nyheder

Tv: Kækt politi beder blondine tage dragt på

Med sloganet 'Vis omtanke i trafikken - alt andet er til grin' er det lykkedes Nordjyllands Politi at score et viralt videohit på nettet.

Videoen, hvor man ser danskere blive iført kostumer efter mindre forseelser, er ikke bare set over 120.00 gange på YouTube, den har også tiltrukket sig opmærksomhed i udlandet.

- Der er både japanske og amerikanske tv-selskaber, som har rettet henvendelse til os efter de har set videoen. Det har de gjort fordi, den har gjort indtryk, siger politiassistent Carl Aage Christensen til tv2.dk.

Det er ham som medvirker i videoen, og han fortæller, at folk nu genkender ham i trafikken og spørger, om det er noget politiet vil begynde at praktisere.

Løftet pegefinger

Der er dog alvor bag det humoristiske indslag.

- Mange cyklister, bilister og fodgængere er ikke bevidste om, at selv små forseelser og øjeblikke af uopmærksomhed kan føre til alvorlige ulykker. I stedet for at løfte pegefingeren i en skræmmekampagne, vil vi hellere bruge positiv kommunikation til at få folk til at reflektere over, at selv små lovovertrædelser i trafikken kan være farlige, forklarer Anne Mette P. Andersen, kampagneansvarlig fra Aalborg Kommune.

Løftet langemand

Nordjyllands Politi har desuden oprettet Facebook-siden 'vis omtanke', hvor de blandt andet spørger, hvor mange danskere, som har prøvet at få "fingeren" i trafikken. Det har næsten halvdelen af de, som har svaret.

De personer som medvirker i videoen er blevet betalt for at være med.