Nyheder

TV 2 erfarer: Her er de konservatives kompromis

En aftale om folkeskolen kan være meget tæt på. De konservative er nemlig klar til at skrive under på et folkeskoleforlig på én betingelse.

Lars Barfoed og hans parti foreslår nemlig nu, at det omdiskuterede forslag om lektiecafe udskydes til efter næste valg, og indtil da skal lektiecafe være et frivilligt tilbud i folkeskolen og ikke en tvungen del af skoledagen, som regeringen har foreslået.

Det erfarer TV 2 sent onsdag aften.

Og det er et smart forhandlingstræk fra Lars Barfoed og de konservative, forklarer TV 2's politiske kommentator, Henrik Qvortrup.

- Det flytter presset. Hvor presset hele dagen har hvilet på de konservative, da det var dem, der havde ansvaret for, at det hele ville falde på gulvet, hvis ikke det her med lektiehjælpe faldt på plads. Så har de konservative med deres manøvnre i aften sikret, at de også udfordrer de andre partier, siger han og fortsætter:

- Det her er en slags blame-game på et højere niveau. De konservative står fast på modstanden mod den obligatoriske lektiecafe, men de har samtidig indset, at det var vanskeligt at leve med beskyldningen om, at lektiecafeer i sig selv var så vigtige, at et helt folkeskoleforlig kunne falde på gulvet på den konto. De har sørget for, at presset er gået fra dem til de andre partier som for eksempel storebror i opppositionen, Venstre.

Forhandlingspartierne mødes igen torsdag klokken 13:00, efter at børne- og undervisningsminister Christine Antorini sendte parterne på tænkepause i mandags.