Nyheder

Gigantisk asteroide på vej mod Jorden

En asteroide, der er hele 2735 meter lang, har kurs mod Jorden. Asterodien er lige så stor, som den, der udryddede dinosaurerne for 65 millioner år siden.

Men der er ingen grund til at fylde beskyttelsesrummet med dåsemad og vand i forventning om, at det er nu, Jorden går under.

- Der er ingen grund til at være bekymrede - vi skal nærmere være begejstrede. Asteroiden passerer Jorden med en afstand på 5,8 millioner kilometers afstand. Og selv om det lyder, som om det er langt væk, så er det så tæt på, at vi kan studere den med radar fra Jorden, siger astrofysiker Michael Linden-Vørnle til tv2.dk.

Kend din fjende

Og selv om denne asteroide ikke kommer til at ramme jorden, så er det alligevel en god idé, at 'kende sin fjende'.

- Der er hele tiden asteroider, der rammer jorden. Faktisk bliver jorden 100 tons tungere i døgnet - bare på grund af det affald, der kommer fra rummet. For det meste er det kun små legemer, som ikke gør nogen skade, men nogle gange er det større ting, der bevæger sig ind i vores atmosfære. Det sidste kendte eksempel er fra den 15. februar i år, hvor en meteorregn haglede ned over en russisk by, siger Linden-Vørnle, som tilføjer, at det det kun sker en gang hver 100 millioner år, at en asteroide kan forrette virkelig skade på jorden:

- Sidste gang var for 65 millioner år siden, da en asteroide ramte ved Yucatan-halvøen i Mexico og udslettede dinosaurerne.

Asteroiden 1998 QE2, blev opdaget af et automatisk overvågningsprogram i 1998. Asteroiden, som kommer tættest på Jorden den 31. maj klokken 22.59. Det er dog ikke muligt at se den med det blotte øje.