Nyheder

V og EL kræver forklaring på hul i solcellelov

Venstre og Enhedslisten er blevet enige om at kalde klima- og energiminister, Martin Lidegaard (R), i hastesamråd for at få svar på, om han kendte til et hul i loven om solceller, før den blev vedtaget tilbage i december.

- Det er ganske alvorligt, hvis ministeren har siddet inde med den her viden uden at præsentere den for Folketinget, inden lovforslaget blev vedtaget, siger Venstres energiordfører, Lars Christian Lilleholt.

Berlingske afslører i en artikel, at afdelingschefen og en kontorchef i Klima- og Energiministeriet diskuterede det såkaldte hul i loven 10 dage før, loven blev stemt igennem i Folketinget.

Desuden afslører en mail, at klima- og energiministeren dagen før andenbehandlingen af lovforslaget blev orienteret om problemet, uden at han reagerede.