VKO danner ny fælles front om folkeskolereformen

Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti fremsætter 10 fælles krav til fremtidens folkeskole.

VKO har for alvor sat sig tæt sammen i Børne- og Undervisningsministeriet, hvor de tre oppositionspartier forhandler med regeringen om en ny folkeskolereform, skriver Berlingske.

Ved torsdagens forhandlinger lagde partierne således en liste med 10 krav frem foran børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S).

Kravene er blandt andet, at skolebørn skal have karakterer fra 4. klasse, skolerne skal lettere kunne opdele klasser i hold med stærke og svage elever, og eleverne skal have en times idræt dagligt.

Og det har stor betydning, at VKO nu står mere sammen, mener Alex Ahrendtsen, der er undervisningsordfører for Dansk Folkeparti.

- Vi er nu nået helt hen til de afgørende forhandlinger, hvor det er lykkes os at samle den borgerlige opposition, siger han til Berlingske.

Udspillet får imidlertid en sløj modtagelse hos regeringspartierne.

- Jeg ved slet ikke, hvor jeg skal begynde. Det her er upræcist, ufinansieret og meget bureaukratisk, siger SF's undervisningsordfører Pernille Vigsø Bagge.

Den borgerlige blok er imidlertid ikke fuldstændig enige på alle punkter. Skoledagens længde skiller nemlig partierne, og skoledagens længde indgår ikke i listen med de ti krav.

Oprindeligt bakkede Venstre op om, at de ældste elever skal være 37 timer i skole. Det tal er senere sat ned til 35 timer, hvor eleverne fra 7. til 9.-klasse skal være i skole fra klokken 8-15 fra mandag til fredag.

Dansk Folkeparti ønsker dog kun en dag, der går til klokken 14, og De Konservative vil slet ikke lægge sig fast på et timetal.

- Nu er vi enige om disse ti væsentlige synspunkter, men det er ikke et udtømmende papir, og derfor er der stadig nogle områder, hvor vi er uenige, siger De Konservatives leder Lars Barfoed.

/ritzau/