Nyheder

Prins Nikolai træder ind i de voksnes rækker

Dronningens ældste barnebarn bliver den første kongelige konfirmand i Fredensborg Slotskirke siden 1982.

Lørdag er det første gang i over 30 år, at kongehuset byder en af deres egne velkommen i de voksne rækker.

Her til formiddag er det nemlig prins Nikolais tur til at at blive indlemmet i voksenverdenen. I hvert fald skal han - ligesom hans far blev det i 1982 - konfirmeres i Fredensborg Slotskirke.

Men selvom det er mange år siden, at der sidst blev fejret konfirmation i kongefamilien, så er der intet usædvanligt ved den 13-årige Nikolais konfirmation, fortæller forhenværende hofreporter Bodil Cath.

- Der er intet, der adskiller prins Nikolais konfirmation fra prins Joachims eller prins Frederiks, fortæller Bodil Cath, som i årtier fulgte kongefamilien tæt som hofreporter for BT.

Ulig andre konfirmander vil prins Nikolai, som det er traditionen tro ved kongelige konfirmationer, sidde ene mand forrest i kirken. På kirkebænkene vil hele prinsens sammenbragte familie være samlet.

Efter ceremonien har regentparret inviteret hele familien til frokost i Kuppelsalen på Fredensborg Slot.

Og det, at det er dronning Margrethe, der afholder selve fejringen, er et godt eksempel på de gode forhold i prins Nikolais udvidede familie, mener Bodil Cath.

- Det er da flot, at farmor holder det. Det understreger jo, at de har et godt familieskab, selvom Joachim og Alexandra er skilt, siger hun.

- Det er jo så mange år siden, at de nu nærmest er på vennestade med de forskellige, siger Bodil Cath.

Det er den kongelig konfessionarius, biskop Erik Norman Svendsen, der skal forestå konfirmationen. Slotskirken dannede også ramme om dronningens egen konfirmation i 1955, lige så vel som prins Nikolais far og onkel blev konfirmeret der i 1982 og 1981.

/ritzau/