Nyheder

DSB forbyder rygning på stationer og perroner

Fra 1. juli 2014 er det slut med at ryge din Blå Kings eller Pince Light mens du venter på toget.

DSB har nemlig besluttet at gøre alle DSB's områder røgfri - både for ansatte og passagerer.

Det meddeler det statsejede selskab i en pressemeddelelse.

- Med beslutningen om et røgfrit DSB ønsker vi at imødekomme ønsket fra mange af vores kunder samt at følge tendensen med røgfri områder hos andre offentlige og private virksomheder. Vi ønsker et sundt DSB - også på dette område, siger kommerciel direktør i DSB Susanne Mørch Koch.

Kræftens Bekæmpelse jubler

DSB meddeler, at de den kommende tid vil informere kunderne i detaljer om de nye regler.

I 2007 gjorde DSB alle sine tog røgfri.

Og det nye initiativ bliver mødt med glæde hos kræftens bekæmpelse:

- Selv om tobaksrøgen forsvinder hurtigere udendørs end indendørs, har målinger vist at under halvtage, ved bygninger, ved læhegn og tæt på en der ryger, kan mængden af de kræftfremkaldende stoffer nå samme niveau som ved indendørs rygning, siger overlæge ved Kræftens Bekæmpelse Inge Haunstrup Clemmensen.