Nyheder

Royal fejring aflyst: 100-års fødselar brækker hoften

Den aldrende erhvervsleder Haldor Topsøe er blevet tvunget til at aflyse to officielle fødselsdagsarrangementer, der var planlagt i anledningen af, at han fylder 100 den 24. maj.

Haldor Topsøe, grundlæggeren af og formanden for bestyrelsen i katalysatorvirksomheden Haldor Topsøe A/S, har været så uheldig at falde og brække hoften, lyder det fra virksomheden i en pressemeddelelse.

Det var ellers meningen, at Topsøe skulle fejres med maner. Blandt andet var der arrangeret en særforestilling i det Kongelige Teater 16. maj, hvor regentparret ville have været til stede.

"Da det næppe er realistisk at Haldor Topsøe kan deltage i den kommende uges fødselsdagsarrangementer er det med beklagelse, at familien og firmaet må aflyse de forskellige fødselsdagsarrangementer, der var planlagt til at finde sted i den kommende uge."

Sådan lyder det fra virksomhedens pressechef, Mads Cordt Gyldenkærne, i en pressemeddelelse.

Også regeringsmedlemmer, medlemmer af Folketinget og en lang række repræsentanter fra det officielle Danmark ville have været til stede til forestillingen.

17. maj skulle Haldor Topsøe have deltaget i et stort symposium om globale sociale og videnskabelige udfordringer, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt og generaldirektør for Verdenshandelsorganisationen Pascal Lamy var blandt talerne.

- Det er med meget stor beklagelse, at vi må aflyse disse arrangementer. Haldor Topsøe havde set meget frem til at deltage i dem og mødes personligt med gæsterne.

- Vi håber på, at Haldor Topsøe vil være i stand til at deltage i den efterfølgende uges aktiviteter, skriver pressechefen.

Haldor Topsøe har efter sit fald gennemgået en vellykket hofteoperation, men er fortsat indlagt på hospital.