Nyheder

Analyse: Danmark mister op mod 80.000 industrijobs

Danmark står til at miste yderligere 60-80.000 industriarbejdspladser frem mod 2020.

Det viser en undersøgelse fra det anerkendte, amerikanske analyseinstitut, Boston Consulting Group.

Danmark har gennem de senere år allerede mistet 160.000 jobs i industrien, og Boston Consulting Group giver blandt andet svigtende konkurrenceevne skylden for de mange tabte stillinger.

- Hvis vi ser fremad, ser det ud til, at vi taber yderligere 60-80.000 arbejdspladser, og det er vi ret sikre på, siger Lars Fæste, der er direktør for Boston Consulting Groups danske afdeling.

Ifølge Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, forsvinder arbejdspladserne, fordi vi ikke er konkurrencedygtige nok, og den vurdering er Lars Fæste enig i.

- Det er en meget stor grund til det. I USA ser det ud til, at der vil blive skabt 3-5 millioner nye arbejdspladser i produktionsvirksomheder frem mod 2020. Desværre kan vi se i Danmark, at det går den anden vej, og vi ser ud til at komme til at tabe op mod en femtedel af de industriarbejdspladser, der er i Danmark, siger Lars Fæste.

Boston Consulting Group oplyser dog, at elementerne i regeringens vækstpakke ikke er medregnet i analysen, hvilket kan reducere antallet af tabte arbejdspladser.