Nyheder

DF om lockout: Grib ind nu

Danmarks næsten 600.000 elever skal ikke gå hjemme i ugevis. Regeringen bør gribe ind i lærerkonflikten allerede nu, så en langvarig konflikt undgås.

Sådan lyder meldingen nu fra Dansk Folkeparti, der som det første parti i Folketinget direkte opfordrer regeringen til et lynindgreb.

- Det her er et stort skuespil. Resulatet har været givet på forhånd, og nu sidder man bare og venter et par uger på at befolkningen og parterne bliver møre, siger partiformand Kristian Thulesen Dahl til TV 2.

- Så siger vi, hvorfor så ikke gøre det nu, og få der her overstået til gavn for alle.

Kristian Thulesen Dahl understreger, at et regeringsindgreb ikke kun skal læne sig op af en af parternes udspil.

- Det er helt afgørende, at der kommer et balanceret indgreb.

Fagforeningsformand enig

Også Bente Sorgenfrey, der er formand for FTF - hovedorganisation for blandt andet Danmarks Lærerforening - har i dag ytret ønske om et lynindgreb.

Det samme har skoleledernes formand Anders Balle.

Ifølge Kristian Thulesen Dahl tyder alt på, at regeringen allerede nu har en plan for et regeringsindgreb i skuffen, og det opfordrer han nu regeringen til at lægge åbent frem for folketingets partier.

Statsministeren afviser

Tidligere i dag har Helle Thorning-Schmidt ellers pure afvist at spekulere i at gennemføre et hurtigt indgreb for at slutte den igangværende lockout.

- Lad nu konflikten køre. Det er sådan, den danske model skal køre, sagde statsministeren på sit ugentlige tirsdagspressemøde på Christiansborg. Et pressemøde, som stod i lockoutens tegn.

Trods gentagne spørgsmål ville statsministeren ikke tidsfæste, hvornår regeringen er villig til at gribe ind for at stoppe konflikten. Og hun kaldte det 'upassende' at begynde at spekulere i et regeringsindgreb så tidligt i forløbet.

Opdateres...