Nyheder

Statsansatte lærere bliver lockoutet

Det er ikke lykkes at få en aftale om arbejdstid på plads mellem de statsansatte lærere og staten, og lockout er nu en realitet.

Det står klart, efter at parterne i dag måtte forlade Forligsinistitutionen.

- Efter forløbet af forhandlingerne ser jeg ikke grundlag for at genindkalde parterne til fornyet forhandling og dermed heller ikke at træffe bestemmelse i medfør af forligsmandsloven om udsættelse af konflikten, siger forligskvinden, Mette Christensen.

Skal ikke møde på arbejde efter påske

17.000 lærere fri- erhvervs- og produktionssskoler skal derfor ikke møde på arbejde efter påske, og sammenbruddet ærgrer formanden for de frie skolers lærerforening:

- Hvis man tror, man kan lave god skole ved et ensidigt indgreb, så tror man fejl. Det er dødærgerligt, at vi ikke kan forhandle om en ordentlig aftale, siger Uffe Rostrup til tv2.dk.

Han mener ikke, der har været tale om en egentlig forhandling, men at staten derimod har stået så fast på de samme krav, som de også præsenterede for de kommunalt ansatte lærere.

Kan brede sig til 130.000 ansatte i staten

Og den holdning deles også af Anders Bondo Christensen, der er med i forhandlingsfællesskabet CFU.

- Der var ikke et komma, der kunne ændres. Det har jeg aldrig i min lange forhandlingskarriere oplevet før, siger forhandlingsleder, Anders Bondo Christensen, mens han forlader Forligsinstitutionen.

Dagens sammenbrud kan resultere i, at alle ansatte i staten bliver trukket med i en konflikt, som dermed kan ramme omkring 130.000.

I fredags brød forhandlingerne mellem KL og de kommunalt ansatte lærere sammen. 45.000 lærere er berørt af den konflikt, hvor der også er varslet lockout efter påske.