Nyheder

TV2-vært til DR for en kort bemærkning

TV2's vært Poul Erik Skammelsen overtager lørdag aften værtsrollen på DR2 nyhedsprogram "Deadline".

Vært på "Deadline" Martin Krasnik overtager til gengæld rollen som interviewoffer.

Poul Erik Skammelsen skal interviewe Martin Krasnik om Krasniks omdiskuterede interview med Lars Hedegaard fra Trykkefrihedsselskabet.

Da det handler om programmet selv, har DR besluttet helt ekstraordinært at invitere en vært udenfor DR til at udfordre "Deadline"-værten.

- ""Deadline" er vores modige og skarpe journalistiske nyhedsprogram på DR2. I denne debat er programmet selv under beskydning, og derfor har vi besluttet at invitere en af vores konkurrenter - og dygtige kollegaer - ind som gæsteinterviewer for en aften. Det er naturligvis helt usædvanligt, at studieværter fra konkurrerende kanaler optræder som interviewere på DR, men jeg er meget glad for, at vi sammen med vores kollegaer på TV 2 NEWS nu tager denne meget vigtige mediedebat, siger nyhedsdirektør Ulrik Haagerup fra DR.

TV 2 NEWS-chef Mikkel Hertz forstår godt, at redaktionen af "Deadline" vil sikre sig imod eventuelle beskyldninger om at ville beskytte sin egen vært. Han har derfor sagt "ja" til det usædvanlige arrangement.

- Poul Erik Skammelsen er en uhyre erfaren vært og interviewer og en topprofessionel journalist. Han er manden, der kan give seerne ordentlig og solid journalistik om det interview, som har affødt voldsom debat og heftige beskyldninger, siger Mikkel Hertz.

Poul Erik Skammelsen selv ser frem til opgaven:

- Det her er en helt speciel og atypisk sag, der bl.a. handler om grænserne i vores fag, og som kalder på en principiel og væsentlig diskussion. Dén interessante udfordring tager jeg gerne imod, siger Poul Erik Skammelsen.