Nyheder

SF-minister: Det er noget sludder, Jesper Petersen

Jesper Petersens begrundelse for at forlade SF vækker underen og hovedrysten hos flere af hans tidligere partikollegaer med ministertitler.

Især Handels- og investeringsminister, Pia Olsen Dyhr, er skuffet over, at Jesper Petersen mener, at SF ikke kan håndtere magt.

- Nej, det synes jeg ikke er korrekt. Vi udøver magt hver dag, så det er noget sludder. Det skuffer mig faktisk lidt, at han siger det, siger Pia Olsen Dyhr på vej ind til SF's gruppemøde på Christiansborg.

Heller ikke hos skatteminister Holger K. Nielsen møder Jesper Petersens argumenter, der bliver fremført i et debatindlæg på politiken.dk, opbakning.

- Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at Jesper Petersen forlader partiet, og jeg blev meget overrasket, da jeg hørte det. Men jeg forstår ikke Jesper Petersens begrundelse for at trække sig. Jeg fatter simpelthen ikke noget som helst af den begrundelse, siger Holger K. Nielsen.

Miljøminister Ida Auken er dog mere afdæmpet i sin kritik af den nyslåede socialdemokrat, da hun er på vej til SF's gruppemøde.

- Det er Jespers valg. Hvis han er socialdemokrat, så hører han jo til derovre, siger Ida Auken.

Jesper Petersen er blot en af flere SF-profiler, der har forladt partiet i år. I januar skiftede Mattias Tesfaye SF ud med Socialdemokraterne, og det samme gjorde Emilie Turunen og Nanna Westerby her til morgen.