Nyheder

Endnu to SF'ere flygter til S

SF's Emilie Turunen og Nanna Westerby skifter også til Socialdemokraterne. Det skriver Politiken.

Turunen er medlem af Europaparlamentet for SF, mens Nanna Westerby har været medlem af partiets landsledelse. Nanna Westerby danner privat par med tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen.

Skiftet sker efter at SFs politiske ordfører Jesper Petersen i går forlod SF til fordel for Socialdemokratiet.

Emilie Turunen beskriver skiftet, som den største valg i sit politiske liv, på sin Facebookprofil.

- Jeg melder mig ind i Socialdemokraterne, fordi det er der, jeg politisk hører hjemme. Det er en stor beslutning med mange konsekvenser, også personlige, og en beslutning, der har skullet modne sig, men jeg kan mærke, at det er det rigtige for mig at gøre.

- Jeg kan ikke lave politik halv...hjertet eller splittet. Jeg må lægge min indsats der, hvor jeg mener, jeg bedst kan kæmpe for de idealer om retfærdighed og fællesskab, jeg tror på.

- Det handler om den langsigtede vision for Danmark, om evnen til at lede og om konkrete politikker som beskæftigelse, integration, uddannelse og socialpolitik, hvor jeg må konstatere, at jeg er mere enig med Socialdemokraterne end med SF, skriver Emilie Turunen i sin Facebookopdatering.

Emilie Turunen nævner formandsskiftet i SF som en indirekte årsag til, at hun nu forlader partiet. Således beskriver hun, hvordan skiftet gjorde, at hun begyndte at reflektere over tingene.

Nanna Westerby skriver på sin Facebookopdatering, at hun ville stemme socialdemokratisk, hvis der var valg i morgen.

- Jeg har arbejdet for et opgør med princippet om "ansvar for egen læring", der individualiserede og akademiserede skolen og lod unge fra uddannelsesfremmede hjem i stikken. Jeg har efterlyst opgør med fri- og privatskoler, der fungerer som eliteskoler for ressourcestærke børn.

- Jeg er fra ende til anden tilhænger af regeringens skoleudspil. Her må jeg konstatere, at Socialdemokraterne stiller sig i spidsen for den bevægelse, som jeg selv føler mig hjemme i, skriver hun bl.a.