Nyheder

EL til Jesper Petersen: Det er noget luskeri

Socialdemokraternes folketingsgruppe bliver et mandat stærkere, efter at de tidligere i dag stemte ja til, at SF's nu forhenværende politiske ordfører, Jesper Petersen, kunne blive en del af gruppen på Christiansborg.

Men det er noget luskeri, der hverken klæder Socialdemokraterne eller Jesper Petersen, mener regeringens støtteparti, Enhedslisten.

- Det er lusket at tage mandatet med. Han er valgt på et SF-mandat og SF-stemmer. Derfor har vælgerne selvfølgelig haft en klar forventning om, at stemmerne på Jesper Petersen gik til at støtte SF. Så det er noget luskeri. De SF'ere, der har delt foldere ud og hængt plakater med Jesper Petersen på, må også føle sig taget ved næsen, siger Per Clausen til tv2.dk.

Den var nemlig ikke gået hos Enhedslisten, forklarer Per Clausen.

"Du er velkommen - uden mandat!"

- Vi havde sagt til ham, at han var mere end velkommen, men at han ikke kunne repræsentere os på et andet partis mandat. Og det undrer mig, at Socialdemokraterne ikke siger det samme. Der burde de have så meget anstændighed og respekt for vælgerne og dem, der har ført valgkamp, siger han til tv2.dk.

Enhedslistens gruppeformand undrer sig i det hele taget over måden, som Socialdemokraterne har håndteret det overraskende skifte på, efter at det er kommet frem, at S-toppen har kendt til skiftet i to dage, før SF-formanden Annette Vilhelmsen og resten af SF fik besked.

- Jeg må indrømme at set i forhold til, at det er to regeringspartier, der burde have et tillidsfuldt samarbejde, så er det mærkeligt, at han åbenbart kan forhandle med S om optagelse, uden at SF ved det. Det er underligt. Det virker som om, at Socialdemokraterne er ligeglad med SF, når de stjæler mandater fra dem på den her måde, siger han til tv2.dk.