Nyheder

Cykelhandler raser over smiley-bøde: Det er skjult skat!

Fødevarestyrelsen deler ugentlig store bøder og sure smileys ud til en række virksomheder i Danmark.

Men hvor det normalt er pizzeriaer der ikke har styr på hygiejnen eller supermarkeder der ikke har gjort ordentlig rent, så falder kontrolhammeren også af og til for nogle lidt mere utraditionelle forretninger.

Således måtte cykelforretningen Bikebuster, der er en cykelforhandler på internettet med hovedsæde i Roskilde, indkassere en sur smiley og en bøde på 7.500 den 7. marts.

Fødevarestyrelsen havde nemlig været på kontrolbesøg hos Bikebuster i september sidste år, og her havde de bedt om at få dokumentation for en række drikkedunkes egnethed til kontakt med fødevarer.

Men da de efter to rykkere fortsat ikke havde modtaget denne dokumentation fra Bikebuster, kostede det cykelforretning en bøde sammen med den sure smiley.

Cykelhandler klager

Den afgørelse vækker dog vrede hos ejeren af Bikebuster, Per Bausager, der har klaget til Fødevarestyrelsen.

- Jeg protesterer over at skulle betale den bøde. Jeg sendte dem et brev i sidste uge, hvor jeg bad om en uddybning af, hvad det er for en dokumentation, som de vil have. Men den har de ikke svaret på, siger han til tv2.dk og uddyber:

- Jeg kan slet ikke forstå, at vi skal levere den dokumentation. Vi er jo ikke importør af de pågældende mærker, og det er jo normalt importørerne, der skal få en vare godkendt.

"Det er en skjult skat"

Fødevarestyrelsen skriver da også i kontrolrapporten med den sure smiley, at Per Bausager og Bikebuster har skrevet en e-mail til myndigheden den 30. januar.

Alligevel har cykelforretningen fået en bøde, og det har fået den tidligere cykelrytter op i det røde felt.

- Hvad jeg tænker om det her? Mange ting. Det er sindssygt bureaukratisk at give os en sur smiley - en cykelhandler. Og det er flabet at give en bøde uden at svare på mine spørgsmål. Det er jo elendigt af en statslig instituion. Men jeg må jo bare konkludere, at Fødevarestyrelsen er en pengemaskine. Vi skulle bare have den bøde, så det må jo være en skjult skat. Deres ansatte er vel provisionslønnede ligesom hos Skat, siger Per Bausager til tv2.dk.

tv2.dk har forsøgt at få en kommentar fra Fødevarestyrelsen, men det har endnu ikke været muligt. Vi fortsætter med at prøve.

Undrer du dig også over en sur smiley, som du har fået? Så send en mail til boru@tv2.dk