Fabricius-Bjerre: Troede jeg fik Bodil-pris for Klovn

Komponisten Bent Fabricius-Bjerre fik publikum til at skraldgrine, da han modtog sin Æres-Bodil.

At Bent Fabricius-Bjerre næste gang fylder 89 år, er ikke til at mærke på komponisten. Da han lørdag aften gik på scenen i Bremen Teater i København for at modtage en Æres-Bodil, fik han stående ovationer af publikum, som han derefter underholdt med sin tale.

Prisen fik han for sine mange melodier til film og tv gennem årene, men han jokede med, at han først troede, at han skulle have en Bodil for sin cameo (rolle som sig selv, red.) i komediefilmen "Klovn", hvor han spiller sammen med Casper Christensen.

- Jeg tænkte, "Gud ved, om det er for rollen i Klovn", sagde han på scenen.

- Men så vidste jeg godt, at der havde jeg nok skudt lidt over målet, grinede han.

Han var dog glad for at modtage prisen for sin musik.

- Det er en ærespris, og så er man jo beæret. Og når det så er fagfolk, der uddeler prisen, så er man jo dobbelt glad. Det er jo folk, der har forstand på faget, siger han.

Og han har masser af nye projekter i gang.

- Jeg glæder mig til, at forestillingen Jukebox får premiere i Tivoli, for det er en teaterkoncert med mine melodier, fortæller komponisten, der også har travlt med et andet filmprojekt.

- Der er lavet en ny Olsen Banden-film, en tegnefilm, og der skal jeg spille musikken sammen med Jeppe Kaas, siger han.

Men om det bliver til endnu en rolle i en spillefilm, vil han ikke afsløre.

- Det må du spørge Casper (Christensen, red.) om, han har førsteret til mig, siger komponisten med et glimt i øjet.

/ritzau/