Nyheder

- Der kommer flere usandheder fra Hækkerup

Venstres forsvarsordfører Troels Lund Poulsen har ikke meget tillid til forsvarsminister Hækkerup efter hans håndtering af den såkaldte tolkesag.

Som TV 2 kunne afsløre i går, har Hækkerup givet forkerte oplysninger om sit kendskab til Danmarks brug af lokale tolke i Afghanistan.

- Det handler om afghanske tolke og liv og død. Det er en alvorlig. Jeg tror der kommer flere ting frem, hvor det så bliver bevist og dokumenteret, at ministeren ikke taler sandt.

Troels Lund Poulsen mener, at Hækkerup nu må anstrenge sig for at informere Folketinget korrekt om tolkesagen.

- Vi kommer til at stille en lang række spørgsmål om, hvad der er op og ned i denne sag. De ubesvarede spørgsmål bliver flere og flere, siger han.

Kritikken er skinger

En række partifæller mener dog, at Troels Lund Poulsens går for langt i sin kritik af forsvarsministeren.

- Dem, jeg har talt med i dag, mener, at Troels Lund er blevet lidt for skinger. Det er ikke Venstres stil at gå forrest i en ministerstorm. Venstre har selv har nogle sager, hvor ministre er kommet i klemme omkring tolke, godt nok i Irak, siger Anders Langballe.

Også Enhedslisten har rettet kritik af Hækkerups håndtering af sagen, og de har nu kaldt ministeren i samråd.

Udenrigs- og forsvarspolitisk ordfører Frank Aaen siger, at man vil vente med at høre ministerens redegørelse, før der træffes beslutning om Hækkerups ministerfremtid.

- Sagen kan ende på mange måder. Det er alvorligt, og det må ministeren også forstå, siger Frank Aaen.

Anders Langballe er enig i sagens alvor, fordi det tegner et billede af en minister, der svarer upræcist og forkert og flere gange på en uge har måttet undskylde for det.

- Men man kan ikke pege på, at han bevidst har talt usandt og vildledt. Så hvis der ikke kommer mere frem i den kommende tid, så tror jeg ikke, Enhedslisten vælter ham, vurderer Langballe.