Nyheder

Ny metode: Undgå den brændende laser

Fjernelse af tatoveringer med laser sker med stor risiko. Det har de seneste dagens skrækeksempler vist. Nu kan der være en løsning på vej til de danskere, der vil af med blækket i huden. 'En lovende metode med stort potentiale', lyder det fra en læge.

Kig bare på billedet her nedenunder og se, hvor galt det gik for Steffen Mettin Jensen, da han forsøgte at blive sin tatovering kvit hos Tattoo-remove.dk.

Så slemt kan det gå, når man behandler med laser, men inden længe rammer en ny metode det danske marked. En metode, hvor laser er overflødig.

- Det går ud på, at man laver huller i huden, nogle små kunstige sår. Og så hælder man en væske i, der primært består af mælkesyre, siger Martin Dam Hansen, der er ansat som videnspilot i firmaet Bella Beauty, der vil lancere den nye behandlingsform i Danmark til tv2.dk.

Læge ser positivt på metoden

- Når du hælder den væske ned i huden, så gror huden op fra bunden. Det vil sige, at farvepigmentet trækkes op i sårskorpen, og når såret så falder af, så kommer farven også ud af kroppen

Jørgen Serup, overlæge og professor på Bispebjerg Hospital med speciale i tatoveringer, er positiv over for den måde at fjerne tatoveringer på, efter han har set det ske i praksis.

- Jeg har ingen aktier i metoden eller er konsulent på den eller noget andet, men jeg synes egentlig, at metoden lyder lovende. Det synes jeg. Det er en metode, vi bør interessere os for positivt. Man kunne slippe ud af alle de problemer, man har med laserbehandlinger, siger Jørgen Serup til tv2.dk og udtrykker et forbehold.

Savner dokumentation

- Der mangler studier på den, så man kan se, hvor god den er i praksis. I princippet er det en lovende metode. Men vi skal se dokumentation for den. Det er ikke nok, at sælgerne siger, den er god, siger Jørgen Serup.

Hos Bella Beauty har Martin Dam Hansen allerede behandlinger at referere til.

- 150 mennesker har fået den her behandling. Jeg har lige snakket med vores sygeplejerske i England, og hun har ikke haft problemer med de første 150 behandlinger, forklarer han.

Ikke uden risici

Man skal dog ikke bilde sig ind, at det nu bliver fuldstændig risikofrit at få fjernet sin tatovering.

- Der er altid risici, når du laver et brud på huden. Det vigtige er, at du laver en ordentlig forundersøgelse, og der kan du afgøre, om du kan behandles. Du kan altid få en infektion. Men det bliver aldrig noget i nærheden af det, vi har set hos Steffen Mettin Jensen, mener Martin Dam Hansen.

Lige nu er det ikke muligt at modtage den nye behandling, der i et reklamemateriale påstås at være billigere end laserbehandlingen. Men Martin Dam Hansen forventer, at Bella Beauty kan lancere det indenfor et par måneder.