Nyheder

Oprør i SF: Skattelettelser er 'torskedumt'

- Mange har spurgt, hvad jeg mener om regeringens nye vækstplan. Jeg synes, det er torskedumt at sætte selskabsskatten ned.

Sådan lyder dommen fra SF-folketingsmedlem og sundshedsordfører Özlem Cekic på Facebook. Det er SF-profilens første udtalelser om den omdiskuterede vækstpakke, der de seneste dage har fået mange i SF's bagland til at rase og kræve, at partiet forlader regeringen.

Så langt vil Özlem Cekic ikke gå:

- Prisen for at SF kunne forhindre skattelettelser til bankerne, som selv har været med til at skabe finanskrisen, har været, at vi skulle sige ja til en nedsættelse af selskabsskatten. Og den pris har vi så betalt, fordi vi mener, at finanssektoren ikke skal belønnes yderligere med skattelettelser, skriver hun videre på Facebook.

Cekic var imod skattereform

I efteråret afviste Özlem Cekic pure at stemme for regeringens skattereform, der gav skattelettelser i milliardklassen til danskerne.

I sensommeren gik hun planken ud og gik direkte imod partilinjen under den daværende formand, Villy Søvndal.

Hendes indædte skatte-modstand endte med at koste hende alle ordførerskaber.

Dyrt og ineffektivt

Men denne gang er det altså anderledes, selvom hendes holdning til selskabsskattelettelsen fra 25 til 22 procent er ganske umisforståeligt negativ.

- Det er en meget dyr og ineffektiv måde at skabe få job på. Nedsættelse af selskabsskatten er ikke SF-politik. Og det bliver aldrig SF-politik. Men desværre er der ret stærke kræfter i regeringen, der vil dele nytteløse skattelettelser ud til erhvervslivet, skriver Cekic på Facebook.

Özlem Cekic deltog i går ikke på det SF-gruppemøde, hvor regeringens vækstplan, der blandt andet indeholder en markant sænkning af selskabsskatten - fra 25 til 22 procent - blev diskuteret.

Lokalpolitikere: Ud af regeringen

Vækstpakken og regeringens øvrige udspil - der sparer på blandt andet SU og kontanthjælp - ligger så langt fra SF's politik, at partiet slet ikke bør være en del af regeringen længere, lyder det samtidigt fra en række SF'ere. Blandt andet har en enig SF-byrådsgruppe i Horsens tirsdag aften besluttet at kræve SF ud af regeringen. Flere SF'ere har også indledt en underskriftsindsamling på Facebook med det sigte.