Nyheder

Thornings forsvar: Klassisk socialdemokratisk politik

Fire ministre på stribe stod klar til at forklare og forsvare regeringens nye vækstplan på et pressemøde tirsdag formiddag. Planen har de seneste dage været meget omdiskuteret - især fordi den som et væsentligt element sikrer lavere beskatning af virksomheder.

Lanceringen kommer dagen efter at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen lancerede en reform, som skærer markant i kontanthjælpen for blandt andet mange unge. Og i sidste uge lancerede uddannelsesminister Morten Østergaard en reform, der sparer et milliardbeløb på SU-området.

Ifølge Helle Thorning-Schmidt er der dog tale en klassisk socialdemokratisk politik:

- Det er klassisk, socialdemokratisk politik. Vi rydder op efter en borgerlig regering, det har vi gjort før, og nu gør vi det igen, siger Helle Thorning-Schmidt og fortsætter:

- Alle har en instinktiv fornemmelse af, at hvis vi ikke har private arbejdspladser, så har vi ikke råd til det, vi gerne vil. Dette handler om at holde sammen på Danmark, så vi kommer igennem krisen, og alle kan være med.

Holger K.: Meget andet end skattelettelser

Planen har vakt vrede i SF's bagland, hvor der blandt andet samles underskrifter ind for at få Socialistisk Folkeparti ud af regeringen.

Holger K. Nielsen afviser dog kritikken af, at erhvervslivet tilgodeses på bekostning af almindelige danskere.

- Der er erhvervsskattelettelser, ja, fordi der er et konkurrenceproblem. Men der er også et markant løft i de offentlige investeringer og andre tiltag som efteruddannelse, siger Holger K. Nielsen på pressemødet med statsministeren, finansministeren og økonomi- og indenrigsministeren om vækstplanen.

- Det ligger fuldstændig i forlængelse af, hvad SF altid har stået for, og derfor skal vi også stå fuldstændig inde for den, siger han.

- Vi er meget tilfredse med planen som helhed.

Planen indebærer ud over en sænkelse af selskabsskatten blandt andet lavere afgifter på spildevand og affald - alt sammen for at skabe 150.000 flere job i det private erhvervsliv.

Se tv2.dk's samlede overblik over hele vækstpakken ved at følge linket i linkboksen til højre.