Nyheder

Annette Vilhelmsen svarer igen: Det her ER SF-politik

SF's formand Annette Vilhelmsen har travlt med at forsvare den seneste uges reformudspil, hvor de studerende og kontanthjælpsmodtagerne kan se frem til færre penge, mens de private virksomheder kan glæde sig over udsigten til skattelettelser.

Planen har vakt vrede i SF's bagland, hvor der samles underskrifter ind for at få Socialistisk Folkeparti ud af regeringen.

I et interview på TV 2's Go' Aften Danmark slår Annette Vilhelmsen fast, at regeringens udspil til en vækstplan ikke er et brud på partiets profil.

- Det er god SF politik at taget hånd om dem, der står langt fra arbejdsmarkedet, siger Annette Vilhelmsen og peger på, at den bedste hjælp er at skabe arbejdspladser og dermed hjælpe de udsatte personer til et arbejde.

Rasende vælgere

At de sociale medier og hendes egen Facebook-profil er blevet bestormet af henvendelser fra skuffede partimedlemmer og vælgere, forklarer hun med, at planen er en lille brik i det store spil.

- Jeg synes da, det er rigtig ærgerligt, at de her indlæg kommer til at være der, siger Annette Vilhelmsen og afviser kategorisk, at SF skulle have 'handlet' med holdninger - altså givet køb på noget vigtigt for at få noget andet igennem:

- Det vigtige for mig er, hvordan vi får skabt produktionsjob og holder den grønne linje, siger hun.

- Jeg kan gå ud og møde vores medlemmer og sige, at jeg som formand for SF står bag den her plan, og at vi bakker op om de personer, der er svagest og står længst fra arbejdsmarkedet, siger Annette Vilhelmsen.

Se tv2.dk's samlede overblik over hele vækstpakken ved at følge linket i linkboksen til højre.