Nyheder

"Vor herre bevares" til selskabsskat - nu sænker de den selv

Håbløst.

Sådan beskrev Mette Frederiksen i 2011 den daværende regerings forslag om at sænke selskabsskatten.

- Vor herre bevares; nu vil VK også sænke erhvervsbeskatningen. Håbløst, lød hele kommentaren på Facebook.

Men mindre end to år senere, må den socialdemokratiske beskæftigelsesminister indse, at den lempelige behandling af erhvervslivet er blevet hendes eget partis politik.

Når regeringen i denne uge fremlægger deres konkurrenceevnepakke, vil de nemlig lette selskabsskatten med i alt tre procentpoint fra 25 procent til 22 procent.

Klatter statens penge væk

Og Mette Frederiksen er ikke den eneste S-profil, som tidligere har udtalt sig i skarpe vendinger om rabatter til erhvervslivet.

Også Nick Hækkerup tog i 2011 afstand fra den daværende regerings forslag og fastslog at Socialdemokraterne i stedet ville levere kvalificeret arbejdskraft ved at investere i uddannelse i stedet for at skære ned på uddannelse.

- Vi skal ikke klatte statens penge væk på lettelser i selskabsskatten, når vi i stedet kan bruge penge meget mere målrettet på at få skabt vækst og velfærd for både borgere og virksomheder, skrev Nick Hækkerup på sin hjemmeside.

Tør hvor borgerlige tier

TV 2's politisk kommentator, Henrik Qvortrup, har da også svært ved at finde de rette ord for kolbøtten og mener, at der er vendt op og ned på dansk politik.

- I indholdet er pakken langt mere vidtgående end hvad nogen borgerlig regering havde turde præsentere, da de sad ved magten. Det siger noget om, hvordan tingene er vendt op og ned i dansk politik på det seneste, siger Qvortrup.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Frederiksen eller Hækkerup.