Nyheder

Hjemvendt fra fem dages druk i Prag: Folk var rigtig fulde

Når enden er god er alting godt. Uden skrammer kom en gruppe danske gymnasieelever fra Næstved i nat hjem efter en lille uge i Prag, den tjekkiske hovedstad, der i vinterferien blev indtaget af danske unge.

De hjemvendte unge beskrev Prag, som et fedt sted at gå i byen.

- Det er en ferie, man kan se som en fem dages druktur med fest og farver hver aften, fortæller Clemens Gyldendorf fra 3.G på Næstved Gymnasium.

- Det ligger jo også til at være ung, at man skal prøve grænser af. Men når det er sagt, så skal vi selvfølgelig opføre os ordentligt, fortsætter han.

Der var næsten kun danskere

- Folk drak rigtig meget og var rigtig fulde. Der var rigtig mange danskere. Det var næsten kun danskere man mødte, husker Jasper Friedrich, 1.g, Næstved Gymnasium.

- Det er fedt at gå i byen dernede. Vi fik at vide af en tjekkisk dame, at det var som at være i København, siger Sofie Lyberg, som til dagligt går på Næstved Handelsskole.

Hun tilføjer, at dem hun har været sammen med på turen, har opført sig fint.

Opsang fra Søvndal

De mange unge danskere i Prag har da også fanget de tjekkiske mediers opmærksomhed. Således fortæller TV 2s reporter i Prag, Peter Vesterlund, at han er blevet interviewet til tjekkisk tv, som vil vide, hvad der foregår med horder af unge danske turister på druk.

Også den danske udenrigsminister Villy Søvndal giver den danske unge en opsang.

- Det hører simpelthen ingen steder hjemme. Jeg synes det er pinligt. De skal opføre sig ordentligt," siger han.