Nyheder

Far til knivstukket: Fuldstændig utilgiveligt

- Det er jo dejligt at få ham hjem. Men det er ikke særligt sjovt, når man bliver ringet op og får at vide, han er på sygehuset og er blevet stukket ned. Så går de værste tanker igennem hovedet på en.

Sådan siger faren til den 18-årige gymnasieelev Nicolai Toftegaard, som blev stukket ned i Prag.

Umiddelbart efter beskeden tog han et fly til Prag for at være hos sin søn.

- Nu har jeg sovet med ham de sidste to dage. Jeg kan se, at det bliver bedre og bedre for hver dag. Men jeg tror, det er mere oplevelsen, man skal have tænkt igennem. Det kunne have gået helt grueligt galt. Det ene knivstik er to centimeter fra den ene lunge. Vi er meget glade for, at vi får ham hjem igen, siger Niels Toftegaard.

Han er chokeret over, at hans søn blev overfaldet af en flok unge danskere i Prag.

- Jeg ved ikke, hvad der går igennem hovedet på sådan nogle unge mennesker, når man skal være syv personer mod én person og skal have kniv med. Alle kan få et blåt øje. Men det her er fuldstændig utilgiveligt, siger han.

På spørgsmålet om, om hans søn får lov til at tage afsted igen, svarer Niels Toftegaard.

- Måske. Men måske ikke lige på sådan en tur her. Og det tror jeg heller ikke, han selv har lyst til. Men han er jo 18 år, så jeg kan ikke forbyde ham det. Men jeg vil nok råde ham til ikke at tage til sådan nogle steder.