Nyheder

Hedegaard: Politikere ligeglade med ytringsfriheden

Den islam-kritiske forfatter og debattør Lars Hedegaard retter nu en hård kritik mod både politikere og medier, efter at han i tirsdags blev forsøgt skudt af en endnu ukendt gerningsmand.

Opsangen er publiceret på hjemmesiden for tidsskriftet Sappho.

- Så vidt jeg kan se, er der kun to partier, der har udtrykt vilje til at bakke bragesnakken op med konkrete handlinger, nemlig Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. De andre skal ikke have noget klinket, skriver Hedegaard med henvisning til, at danske politikere stod i kø for at fordømme angrebet på debattøren.

- De vil ikke gribe effektivt ind mod de - få eller mange - indvandrede muslimer, som ikke er kommet til landet for at lade sig integrere, eller fordi de elsker frihed, lighed og demokrati, men fordi Danmark er et godt sted at modtage offentlig understøttelse, mens man frit kan udbrede sine barbariske anskuelser og true etniske danskere på livet, fortsætter Hedegaard.

- Jeg har opgivet at forstå, hvorfor de (politikerne, red.) gør det. Jeg må indskrænke mig til at konstatere, at det gør de altså. Der er ligeglade med Danmarks og det danske folks fremtid. Og de er ligeglade med den ytringsfrihed, som de nu atter bedyrer er grundlaget for alt godt.

Kritik af Politiken

Derudover bruger Hedegaard også mange linjer på at kritisere det han kalder avisen Politikens 'særprægede form for solidaritet' med Hedegaard efter drabsforsøget.

Hedegaard henviser blandt andet til en leder, som Politikens chefredaktør Bo Lidegaard skrev dagen efter attentatforsøget.

-Redaktør Lidegaards leder på forsiden starter med at udtrykke sin glæde over, at jeg ikke er død, men går hurtigt over til at forklare, hvilket usselt kryb jeg er - med alle mine "forvrøvlede, hadefulde og fornedrende udtalelser om muslimer i Danmark".

Politiet ved endnu ikke, hvad gerningsmandens motiv for at forsøge at skyde Lars Hedegaard tirsdag formiddag var.