Nyheder

- Livsfarligt at kritisere islam

- Jeg er dybt rystet. Vi har jo tidligere set de her attentatforsøg - både mod politikere i Holland, og i Danmark mod Kurt Westergaard. Det er en dødsensfarlig branche at kritisere islam, siger Søren Espersen til tv2.dk.

Trykkefrihedsselskabet af 2004 skriver i en pressemeddelelse, at formanden, Lars Hedegaard, var målet for dagens skudattentat foran hans bolig på Frederiksberg.

Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, har igennem mange år været personlig ven med Lars Hedegaard, og deltog blandt andet for nyligt i hans 70-års fødselsdag.

Ved du, om Lars Hedegaard tidligere har modtaget trusler?

- Ja da, det har vi alle sammen. Og når der kommer sådan nogle, må vi melde dem til politiet og ellers fortsætte med at udøve vores grundlovssikrede ret til at ytre os. Udgangspunktet for det her må altid være, at Lars Hedegaard er på den gode og den rigtige side - nemlig fordi han bruger ordet og pennens magt. Det er alle slynglerne, der tager vold og terror i brug, som er skurke, siger Søren Espersen til tv2.dk.

Politiet jager gerningsmand

Omkring 30 betjente er derfor til stede foran debattørens hjem på Frederiksberg, hvor de undersøger skyderiet.

Københavns Politi fortæller, at gerningsmanden flygtede fra stedet, efter at han havde affyret et skud mod forurrettede og han forsøgte også at afgive endnu et skud, men her sagde pistolen blot klik. Politiet har følgende signalement af gerningsmanden:

Mand, ca, 30 år, tykt, mørkt hår. Gerningsmanden var iført en rød postbudlignende jakke.

Ifølge flere kilder tæt på Lars Hedegaard lykkedes det en yngre mand at komme helt tæt på Lars Hedegaard under påskud af, at han skulle aflevere en pakke til til ham. Han forsøgte i stedet for at skyde Lars Hedegaard, men det lykkedes dog ikke.

Der er endnu ingen oplysninger om, hvorvidt skudattentatet har forbindelse til Lars Hedegaards holdninger til og udtalelser om islam.

Anklaget og frikendt for racisme

Lars Hedegaard har længe været en fremtrædende debattør, og er især kendt som en markant kritiker af islam. Han er medstifter og formand for det omstridte Trykkefrihedsselskabet af 2004.

Derudover har han blandt andet rejst rundt med den svenske kunstner Lars Vilks, der tegnede profeten Muhammed.

Lars Hedegaard har blandt andet været igennem en længere retssag i forbindelse med en række kontroversielle udtalelser om muslimer. Han sagde blandt andet:

- Den moderne islamisme, som næsten alle danske imamer går ind for, kalder sig en religion, men er først og fremmest en politisk ideologi på linje med kommunismen og nazismen.

- Når en muslimsk mand voldtager en kvinde, er det hans ret at gøre det. Når svenske piger bliver voldtaget, massevoldtaget etc. etc. er der intet galt i det, set fra et muslimsk perspektiv, dette er din ret.

Udtalelserne blev genstand for en retssag, der gik hele vejen til Højesteret. Her blev Lars Hedegaard frifundet.

tv2.dk ville gerne have haft en kommentar fra PET, men de ønsker ikke at kommentere skyderiet mod Lars Hedegaard.