Nyheder

Nørrebros skoler farlige for jøder

Jødiske børn bosat på Nørrebro rådes til at søge ind på folkeskoler i andre bydele i København.

Det sker i kølvandet på adskillige episoder med chikane målrettet mod børn med jødisk baggrund på folkeskolerne på Nørrebro.

- Vi har haft nogle kedelige episoder, som gør, at jeg har været nødt til at sige til nogle forældre, at det kan blive svært at have jødiske børn her, fordi der er rigtig mange palæstinen-sere, siger Lise Egholm, skoleleder på Rådmandsgades skole, til DR.

Lise Egholm, der netop har meddelt, at hun stopper som skoleleder, har i mange år deltaget i debatten i integrations- og skolepolitikken. Hun ser kun en løsning på problemet med chikanering.

Helt hen i hegnet

- Oplysning, oplysning og oplysning er vejen frem. Altså vi skal debattere det her og blive ved med at debattere det, så kan vi lave det om. For det kan ikke være rigtigt, at man i 2013 ikke kan gå på en skole på Nørrebro, fordi man har en jødisk baggrund.

- Det er jo helt hen i hegnet, slår hun fast.

Hos Det Mosaiske Troessamfund i Danmark er man bekendt med problemet.

Syv skoler på Nørrebro

- Det er selvfølgelig ikke acceptabelt, men det er en virkelighed, som vi kender, og som vi, i citationstegn, lever med, siger formanden for det mosaiske Troessamfund, Finn Schwartz, til DR.

- Den her problemstilling er så alvorlig, at den skal italesættes fra for eksempel det jødiske samfunds side, fra min side.

Der bor omkring 75.000 mennesker på Nørrebro. Godt 30 procent af indbyggerne på Nørrebro er af anden etnisk oprindelse.

Der er syv folkeskoler i bydelen.