3G-test: Her er Danmarks hurtigste netværk

Selvom 3 praler med "Danmarks bedste netværk" og Telenor lokker med "En god forbindelse", så er det Telia, der har mest fart over sit 3G-netværk.

Test: SĂĄdan gjorde vi

Firmaet Opensignal har lavet undersøgelsen på vegne af tv2.dk.

Den er baseret på data fra næsten 15.000 brugere, der har installeret Opensignals gratis app på deres Android-telefoner.

De har til sammen rapporteret over fem millioner målinger i løbet af 2012.

Testen af baseret pĂĄ Ofcoms retningslinjer, den britiske teleindustris kontrolorgan.

Du kan læse mere om app'en og downloade den her:http://bit.ly/XAIuzR

Det viser en storstilet mĂĄling foretaget af firmaet Opensignal pĂĄ vegne af tv2.dk.

Der er i testen i gennemsnit næsten et helt megabit i sekundet til forskel mellem det hurtigste netværk (Telia med 3,87 Mbps) og det langsomste (TDC med 2,98 Mbps).

Det betyder, at en almindelig sang på tre megabytes i gennemsnit tager seks sekunder at downloade på Telias netværk, mens TDC's kunder i gennemsnit har brugt otte sekunder.

For upload er talene hhv. 19 og 32 sekunder.

Vi har det bedste netværk

- Selvfølgelig er vi meget tilfredse med, at vi slår TDC i den her test og endnu en gang er testvindere, siger Christoph Nørgaard, privatkundedirektør hos Telia.

- Det bekræfter os i, at den massive investering, vi har lavet de seneste år har båret frugt. Jeg mener helt oprigtigt, at vi tilbyder et helt fantastisk produkt og har det bedste netværk i Danmark.

Han mener dog, at de downloadhastigheder og dækningsgrader, Opensignals test når frem, til ligger markant under det, de selv gør, samme holdning har 3, der skal findes længere nede på hastighedsranglisten.

Stabilitet frem for hastighed

Kommunikationschef Stine Green Paulsen fra 3 synes, det er fedt, at der bliver lavet den her slags brugertests, men mener ikke man kan bruge gennemsnitshastighederne, der er målt på de næsten 15.000 brugeres telefoner.

- Det med hastighederne kan man ikke bruge, nĂĄr man ikke kan se, hvad der er for en telefon, brugerne har haft, siger hun til tv2.dk.

Hos TDC, der indtager sidstepladsen, er de ikke meget for at udtale sig om testen.

- I TDC prioriterer vi en stabil forbindelse på tale og data. Det betyder så, at vi en gang imellem ikke har den højeste middelhastighed, men stabilitet er trods alt vigtigere for vores kunder, siger presserådgiver Rasmus Avnskjold.