Nyheder

Ny anklage: Waterfront ville 'finde smuds' på journalist

Det er ikke første gang, at PR- og lobbybureauet Waterfront har foreslået at tage utraditionelle metoder i brug for at lukke munden på den kritiske journalist Lars Abild.

I hvert fald ikke hvis man skal tro Erik Willumsgaard, der i en årrække arbejdede som kommunikations-ansvarlig hos DSB Gods og nu er selvstændig konsulent og kandidat til borgerrepræsentationen i København for Socialdemokraterne.

Kunne finde 'smuds'

- I årene 1999-2000 var der enormt mange kritiske historier i pressen om DSB Gods, og Lars Poulsen (direktør i Waterfront, red.) henvendte sig og sagde, at han kunne hjælpe os til en bedre presse, fortæller Erik Willumsgaard til tv2.dk

- Mange af historierne var lavet af journalisten Lars Abild, og Lars Poulsen gjorde det meget klart, at Waterfront med deres store netværk 'godt ville kunne finde noget smuds' på ham, der kunne underminere hans kritiske journalistik.

Ifølge Erik Willumsgaard blev han og den øvrige ledelse i DSB Gods chokeret over, at kommunikationsfirmaet var parate til at tage sådanne metoder i brug, og de afslog derfor at indlede et samarbejde med Waterfront.

'Hold da op'

Erik Willumsgaard undrede sig da også, da han i går så DR Nyheders afsløring af samarbejdet mellem DSB og Waterfront om at holde Lars Abild beskæftiget med andet end at skrive kritisk om DSB.

- Hold da op, tænkte jeg. Der er da godt nok sket en ændring i kulturen i DSB, hvis man er klar til at indgå i sådan en aftale, siger Erik Willumsgaard.

Tv2.dk har forsøgt at få en kommentar fra Lars Poulsen. Han har ikke vendt tilbage på vores henvendelse.