Nyheder

Minister om speget DSB-sag: Det er en utrolig historie

Transportminister Henrik Dam Kristensen vil afvente DSB's undersøgelse af mystisk aftale med PR-bureau.

Afsløringen af DSB's ulovlige metoder i forsøget på at sætte en kritisk journalist ud af spillet, ryster transportminister Henrik Dam Kristensen (S).

- Det er en utrolig historie. Vi taler om metoder, som vi hverken kan eller skal bruge i Danmark og da slet ikke i en offentligt ejet virksomhed som DSB, siger han til DR Nyheder.

DR har afsløret, at DSB har samarbejdet med et af landets førende PR- og lobbyist-bureauer, Waterfront Communications i Hellerup.

Ifølge en mail fra Waterfront til DSB-topchef Peder Nedergaard Nielsen har samarbejdet gået ud på at holde journalist Lars Abild travlt beskæftiget, så han ikke kunne presse DSB i medierne med sine kritiske artikler.

DSB's administrerende direktør, Jesper Lok, har nu ifølge DR Nyheder sat en ekstern undersøgelse i gang, og transportministeren har tillid til, at det er nok til at få ryddet op.

- Jeg er meget glad for, at DSB's nye direktør meget, meget klart har sagt, at sådan nogle ting skal ikke finde sted i DSB, og at det nu skal undersøges til bunds, siger Henrik Dam Kristensen til DR og tilføjer:

- Jeg synes også, at det er rigtig godt, at DSB's direktør selv har taget initiativ til det, fordi det skal undersøges til bunds. Og er der ulovligheder eller andre ting, så skal det selvfølgelig også have en konsekvens, siger Henrik Dam Kristensen.

Han vil ikke foretage sig yderligere, før undersøgelsens resultater ligger klar.

/ritzau/