Nyheder

Kommunikationsdirektør: Uetisk og dumt

Historien om, at DSB skulle have fået ansat den DSB-kritiske journalist, Lars Abild, hos kommunikationsbureauet Waterfornt for at få ham til at stoppe med at skrive om DSB, får en ublid medfart fra et andet af Danmarks store kommunikationsbureauer.

- Det virker helt gak i låget, det er dumt, det er uetisk og forkert, siger Reinholdt Schulz, der er administrerende direktør i kommunikations-virksomheden mannov.

Han erindrer ikke at have stødt på lignende konstruktioner gennem sine 15 år i kommunikationsbranchen.

Kæben ned på gulvet

- Jeg sad selv med kæben nede på gulvet, da indslaget rullede over skærmen, og sad bare og tænkte på, at det her overgår den bog, jeg er ved at læse, og den handler om Israels efterretningstjeneste, siger han til tv2.dk.

Han forklarer, at mannov har fået henvendelser fra kunder, som ønsker at kommunikationsvirksomheden skal presse medier eller journalister mere end der er belæg for.

- Det kan være, at de vil have os til klage over en journalist til redaktøren eller pressenævnet, hvor vi ikke mener, at der journalistisk er noget af komme efter, men det også yderpunktet. Jeg har aldrig oplevet forslag som det her, siger han.

Langt ude

Reinholdt Schulz mener at både DSB og Waterfront er langt ude, hvis man har indgået den aftale, som DRs udsendelse 21 søndag hævder.

- DSB skal regne med at sandheden kommer frem på et tidspunkt. Det gør den altid. Og at Waterfront vil ansætte en medarbejder på falske forudsætninger. Det er fuldstændig uetisk, siger han.