Thomas Banke afsløret i mere snyd

På dagen hvor Venstres bestyrelse i Fredericia overraskende opfordrer den omstridte borgmester Thomas Banke til at blive på posten, kan TV 2 afsløre nye belastende detaljer om Bankes borgmestertid.

Thomas Banke har ifølge sit eget kørselsregnskab holdt møder med borgmesteren i Herning, partifællen Lars Krarup, både den 24. april 2010 og 25. maj samme år. Her har Banke sagt, at han har brugt sin egen bil, og har derfor efterfølgende fået udbetalt kørselspenge for møderne.

Men Bankes udlægning står i skarp kontrast til de oplysninger, TV 2 har fået fra Herning Kommune.

- Borgmester Lars Krarup har ikke registreret møder med Thomas Banke de to pågældende datoer, lyder svaret fra kommunen i forbindelse med en anmodning om aktindsigt fra TV 2 Nyhederne.

På spørgsmålet om, hvorvidt de to borgmestre alligevel har kunnet holde møder, oplyser chefjurist Steen Dahl Pedersen, at det ikke har kunnet være tilfældet.

Den udlægning bakker borgmester Lars Krarup også op om.

- Hej. Du har fået retvisende svar fra kommunen, lyder det i en sms fra Krarup til TV 2s journalist. Krarup har ikke ønsket at give yderligere kommentarer.

Banke indrømmer

Thomas Banke har i dag ikke ønsket at stille op til interview med TV 2, men han erkender, at han ikke mødtes med Hernings borgmester d. 24. april. Også det påståede møde d. 25. maj er en klar fejl, erkender Banke.

Rod siden tiltrædelsen

Thomas Banke har været sygemeldt siden december. Her kunne TV 2 Nyhederne afsløre, at der har været rod med 31-årige Thomas Bankes bilag, siden han tiltrådte som borgmester i 2010.

Han har blandt andet - uden at aflevere bilag - brugt kommunens kreditkort til alt lige fra benzin, togbilletter, vin, restauranter og indkøb på nettet.

Thomas Banke er sygmeldt på ubestemt tid. Oppositionen i kommunen og Venstres egen byrådsgruppe har krævet, at borgmesteren går af som følge af afsløringerne.