Nyheder

Politiet tøver med aflivning af Thor

Det er langt fra sikkert, at hunden Thor bliver aflivet i dag klokken 14.

Det fortæller politiassistent ved Fyns Politi, Niels Bo Søndergaard, til tv2.dk.

- Det er lidt en prøvesag det her. Der er både nogle praktiske, men også juridiske ting, der skal vurderes igen, lyder det fra politiassistenten.

Hvornår og om aflivningen i det hele taget kommer til at finde sted, kan Niels Bo Søndergaard ikke sige.

- Jeg venter svar fra Rigspolitiet, siger han til tv2.dk.

Usikkerhed om race

Thor kom den 23. september sidste år op at slås med gravhunden Mudi. Politiet opfattede det som et angreb fra Thors side, og hunden blev sat i forvaring med henblik på senere aflivning. Politiet mener nemlig, at Thor er en Amstaff-blanding, og derfor figurer på listen over ulovlige hunderacer.

Hundens ejer, Leslie Jørgensen, hævder at hans hund ikke er en Amstaff-blanding. Ifølge ham er hunden en blanding af en Olde English Bulldog og en Mallorca Mastiff. Det har hele tre uvildige eksperter givet ham ret i.

Advokat: Klogt med flere overvejelser

Foreningen Fair Dog er gået ind i sagen og sammen med advokat Poul Hvilsted har de indsendt en anmodning til Retten i Odense om at lade endnu en uvildig ekspert undersøge Thor for at bestemme hans race. Men der er endnu ikke kommet noget svar.

- Men det glæder mig da at høre, at de er i gang med nogle juridiske overvejelser i sagen. Det er klogt af dem, siger Poul Hvilsted til tv2.dk.