Nyheder

Det vrimler med smuglerhvalpe

Hunden Mailo er en af de formentlig hundredevis af små racehundehvalpe, der hvert år bliver smuglet illegalt over grænsen til Danmark.

Hundene bliver solgt for tusindvis af kroner stykket, men problemet er, at de ofte ikke er vaccineret mod rabies, og derfor kan smitte mennesker med den frygtede sygdom. Og mange af hundene lider også af adfærdsproblemer.

Det gælder Mailo, der formentlig er skadet, fordi den blev taget alt for tidligt fra sin mor.

- Mailo har problemer med fremmede mennesker. Især børn, fortæller Mailos ejer, Michelle Shields.

Hun betalte 7.500 kroner for hunden hos hvad, hun troede var en helt almindelig hundehandler i Kolding. Michelle Shields troede, hun havde købt en dansk hvalp. Men Mailo var fra Letland.

Et stort problem

Ifølge Den Danske Dyrlægeforening tjener hundehandlere tusindvis af kroner på at smugle dyre racehunde til Danmark.

- Det er et stort problem. Jeg både ser og hører det selv næsten ugentligt. Men hører også fra mine kolleger over hele landet, at det er noget de støder på, siger Karina Ryborg, dyrlæge i Den Danske Dyrlægeforening.

Michelle Shields håber, at hun kan lære Mailo at omgås andre.

- Jeg vil passe ham og gøre mit bedste for at gøre ham glad og tilfreds. Men hvis det skulle gå hen og blive et problem med hans aggressivitet, så bliver man jo nødt til at gøre det, som et hvert menneske skulle gøre. Desværre.

På trods af adskillige henvendelser er det ikke lykkedes TV 2 Nyhederne at komme i kontakt med hundehandleren, der solgte Mailo. Hundehandleren er nu blevet meldt til politiet.