Nyheder

'Nasse-Timm': For nemt at styre politikerne

Den medicinstuderende Timm Droese, der de seneste dage har skabt voldsom debat på sociale medier som Facebook og Twitter, findes ikke. Bag den opdigtede person står provokatøren og juristen Martin Martensen-Larsen, kan TV 2 nu afsløre.

Nasse-Timm

Politiken bragte lillejuleaften et læserbrev af Timm Droese:

- Kære politikere på Christiansborg. Jeg er ved at afslutte medicinstudiet, og så snart jeg er færdig forlader jeg Danmark til fordel for Schweiz. Hvorfor? Fordi det simpelthen ikke kan betale sig for mig at blive her og praktisere medicin med udsigt til verdens højeste skattetryk. Den danske topskat er intet andet end en misundelsesskat, som straffer dem, der ønsker at gøre en ekstra indsats og/eller ligesom mig tager en lang og krævende uddannelse, skrev Timm Droese.

Den melding fik politikere og andre til at fare i blækhuset.

- Hej Timm. Jeg går ud fra, at du betaler for SU og din medicinuddannelse, som du har fået af de danske skattebetalere. Ellers synes jeg du har gjort dig fortjent til at hedde Nasse-Timm, skrev Enhedslistens Stine Brix eksempelvis på sin Facebook-profil.

Lige siden har Timms læserbrev været genstand for massiv debat og fordømmelse blandt politikere og andre danskere på sociale medier, hvor tilnavnet Nasse-Timm er hængt ved.

Undrede sig

Flere har dog undret sig over at ingen nogensinde før havde hørt om Timm Droese, at hans Facebook-profil er oprettet for nyligt, og at hans navn er et såkaldt anagram for ordet 'mediestorm'. Mistanken viser sig nu at holde stik, da Nasse-Timm ikke findes.

Solgte billetter til henrettelse

Manden bag stuntet er Martin Martensen-Larsen, der tidligere har gjort sig bemærket ved eksempelvis at sælge fem billetter til en henrettelse i Texas på auktion.

Martin Martensen-Larsen er i studiet hos TV 2 News kl. 14 for at fortælle om hvorfor han har skabt Nasse-Timm.