Nyheder

Støjberg: Kom an kujoner

Den hårde retorik fra Venstres Inger Støjberg var tilsyneladende hvad der skulle til for at få islamister til at stille op til en åben debat.

- Fis hjem til jeres taberlande, lød budskabet fra Venstres integrationsordfører Inger Støjberg i søndags, efter TV 2 | Nyhedernes afsløringer af, at danske islamister fra gruppen "Kaldet til Islam" demonstrerer under paroler som "Danmark i helvede", hylder terrorangrebet på USA 11. september 2001 og bliver undervist af den radikale prædikant Omar Bakri.

Støjbergs angreb har nu fået islamisterne til at reagere. I en mail til integrationsordføreren skriver en repræsentant fra gruppen "Kaldet til Islam":

- Udefra de udtalelser som vi har læst og hørt på tv2. Vil vi gerne acceptere Inger Støjbergs udfordring omkring en live debat, på tv. Vores taler vil være en aktiv salafist, som er ekspert indenfor sharia-lovgivningen og vil gerne debattere indenfor den berørte område.

'Kom an, kujoner'

Det glæder Inger Støjberg, at det nu tilsyneladende kan lykkedes at komme i debat med de yderligtgående islamister.

- Jeg stiller meget meget gerne op i en debat, så jeg kan udfordre deres syge fortolkning af koranen. Det er på tide, at de stiller op, fremfor at være kujoner og gemme sig væk, siger Inger Støjberg til tv2.dk.

- Nu er de tilsyneladende blevet sure på mig og vil forsvare sig. Det har jeg det fint med.

Hvad laver I i Danmark?

Støjberg vil blandt andet konfrontere islamisterne med, at de til en demonstration i København råbte slagord som "Danmark i helvede."

- Jeg har kun ét spørgsmål til de her mørkemænd: hvad laver I overhovedet i Danmark? Vi vil meget gerne undvære jer, siger Inger Støjberg. Hun er dog stadig skeptisk omkring, hvorvidt debatten denne gang vil blive til noget.

- Jeg har før inviteret dem til debat for at udfordre dem på deres vanvittige synspunkter, og de har før gemt sig væk. Jeg vil ikke blive overrasket, hvis de igen bruger det kujon-agtige trick.

tv2.dk er i kontakt med personerne bag mailinvitationen til Inger Støjberg. Vi arbejder på at få sat en debat op mellem parterne. Følg med på tv2.dk