Nyheder

V-ordfører til muslimske venner: Det er nu I skal være stødte

Siden TV 2 i går kunne afsløre, at danske islamister bliver undervist af prædikanten Omar Bakri, der er tilhænger af Al Qaeda og prædiker om militant jihad, har de danske rets- og integrationsordfører på Christiansborg haft travlt med samstemmigt at tage afstand til den radikale prædikant og hans tilhører.

Nu melder Venstres ligestillingsordfører, Fatma Øktem, sig også på banen af politiske kritikere. Hun er selv muslim, og hun opfordrer sine muslimske venner på Facebook til at tage afstand til blandt andet de islamister, der kræver død over tegneren Kurt Westergaard.

- til mine muslimske FB- venner, der blever stødt hver gang der siges eller skrives noget kritisk om islam. Det er nu I skal være stødte. Det er nu i skal tage afstand. Hvis der er nogen der skader islam og integrationen, er det disse tumper!, skriver Fatma Øktem på sin Facebook-side.

Hvorfor spreder en sort håret kvinde kritik om islam?

Ligestillingsordførerens opdatering har allerede skabt stor debat på Facebok og langt de fleste bakker den 38-årige Venstre-kvinde op, der håber at ramme to grupper af muslimer med sin statusopdatering.

- Min opdatering taler til to grupper. Dem der alle dage har følt sig krænket, bare man kiggede lidt skævt til Islam. Dem vil jeg se på banen nu, så de kan tage kraftig afstand til de her islamister. Det er nu de skal føle sig fornærmet, for det her er den største krænkelse af Islam, siger Fatma Øktem til tv2.dk og uddyber:

- Den anden grupper er formentlig også den sværeste at få i tale. Det er de moderate muslimer. Dem der holder allermest af vores demokrati. Dem håber jeg at se på banen, så de kan nuancere debatten og billedet af, at muslimer ikke er den gruppe idioter, som tegner billedet her.