Nyheder

Islam-ekspert: Radikaliseringen har nået nye højder

Danske islamister fra gruppen "Kaldet til Islam" er samlet til fredagsbøn på Kongens Nytorv i København tilbage i september. Efter en telefonisk tale af den radikale prædikant Omar Bakri, der fortæller, at " enhver, som krænker vores Profet, skal dræbes", begynder de unge muslimer at råbe "Danmark i helvede! Danmark i helvede".

TV 2 har vist optagelser fra Kongens Nytorv til forsker Kate Østergaard, der har nærstuderet netop denne islamiske gruppe, og hun er overrasket over, hvad hun ser.

- Det er virkelig en skærpelse af, hvad jeg nogensinde har set dem gøre, siger hun til TV 2.

Tæt forbindelse til prædikant er bekymrende

Hun finder den tætte forbindelse til prædikanten Omar Bakri, der er en stor tilhænger af Al Qaeda, i Libanon stærkt bekymrende. Hun mener, at radikaliseringen er nået nye højder.

- Jeg har ikke tidligere set dem udtrykke sådan trusler direkte eller opfordringer til vold eller til drab, og for mig virker det som noget meget nyt, siger Kate Østergaard til TV 2 og fortsætter:

- Jeg er ikke sådan særlig skræmt over, at de går og råber jihad, men jeg synes, at det er meget bekymrende, at de direkte siger "død over en tegner".