Nyheder

Nu er det bekræftet: Ulven fra Thy, var en ulv

Det var en ulv, der blev fundet død den 16. november ved Hanstholm. Det oplyser Naturstyrelsen efter en dna-undersøgelse. Undersøgelsen viser også, at dyret er beslægtet med de nordtyske ulvebestande.

"For den danske natur er det en stor opdagelse. Vi har ikke haft bekræftede observationer af ulve i 199 år, og det er et dyr på toppen af fødekæden, som vi ellers ikke har mange af i vores natur," siger kontorchef i Naturstyrelsen, Ole Markussen.

"Det var en enlig strejfer, og den er nu død. Om og hvornår der i givet fald kommer en ny strejfer til Danmark, ved vi ikke," forklarer han videre.

Ulve kommer tættere på den danske grænse

Der er ikke tegn på, at ulve umiddelbart skulle være ved at etablere sig i Danmark, men da bestanden af ulve i Tyskland bliver større og kommer tættere på den danske grænse, vil der nok ikke gå yderligere 200 år, før vi ser den næste strejfer.

"Vi vil nu få analyseret mulighederne for ulv i Danmark, så vi kan blive klogere på situationen. Men på nuværende tidspunkt er der ikke baggrund for at tale om en forestående bestand af ulve i Danmark," siger Ole Markussen.

Det vides ikke, hvor længe den nu afdøde ulv har været i Danmark. Men alt tyder på, at den er strejfet op gennem Jylland uden at blive set af mennesker. Først efter den slog sig ned i Hanstholm blev den observeret.

Kunne ikke spise på grund af stor svulst

Ulven døde ifølge obduktionsrapporten af en betændelsestumor, som til sidst blev så stor, at den kvalte ulven. Inden da havde den i en længere periode ikke kunne indtage føde.

Skelettet fra ulven i Thy bliver nu overdraget til Statens Naturhistoriske Museum i København.